Αρχαιολογικές εξορμήσεις

στο Λευκαντί: πήλινο δημιουργικό παιδικό παιχνίδι, 3000 ετών, με άμφορες, που ανακαλύφθηκε στο Λευκαντί.

 

Σημαντικό και αναπόσπαστο σημείο της ιστορίας στην έκφραση, στη διαμόρφωση και εξάπλωση του ανθρώπινου πολιτισμού, έχει να επιδείξει ολόκληρο το νησί της Εύβοιας, το οποίο εύλογα χαρακτηρίζεται ως εντυπωσιακό αρχαιολογικό κέντρο.  Αρχαιολογικοί χώροι, που ζωντάνεψαν με τη συνδρομή διεθνών αρχαιολογικών αποστολών, έχουν να προσφέρουν καλά κρυμμένα μυστικά όπως και ολοένα και πιο πολλά εντυπωσιακά ευρήματα.

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλο το νησί της Εύβοιας, σας υποδέχονται και παρουσιάζουν τη συναρπαστική ιστορία του ανθρώπου στον τόπο, που αποδεδειγμένα για πάνω από τρείς χιλιάδες χρόνια τώρα, δημιουργεί και χρησιμοποιεί ως βάση  για τα ταξίδια του. Έτσι λοιπόν κρατώντας το αλογάκι από το Λευκαντί, το αρχαιότερο παιχνίδι της Ευρώπης, τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι ταξιδεύουν τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Εύβοια ακολουθώντας τη συναρπαστική ροή της ιστορίας.

Αρχαιολογικές εξορμήσεις

1) Ξερόπολη στο Λευκαντί
2) Αρχαιολογικό μουσείο στη Χαλκίδα - Αρέθουσα
3) Αρχαιολογικό μουσείο στην Ερέτρια
4) Λαογραφικό μουσείο στη Χαλκίδα

Βρέιτε περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους

www.eviagreece.gr
www.evia-guide.gr
www.goevia.gr

Τελευταία άρθρα


Βραβευμένοι με γαλάζια σημαία

ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ: Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” : www.blueflag.gr Η παραλία Λευκαντί είναι μία από τις τρεις παραλίες στην Εύβοια που βραβεύεται συνεχώς από το 2013, με γαλάζια σημαία από τον …