Θρησκευτικές επισκέψεις

Σημείωση: θρησκευτικές διαδρομές σε σημαντικά σημεία της ορθόδοξης εκκλησιαστικής ζωής.

Μοναστήρια και εκκλησίες με εντυπωσιακή ιστορία, με ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία, αποτελούν σημαντικό λόγο για τον επισκέπτη να έρθει στην Εύβοια και να βρεθεί κοντά στη θρησκευτική ζωή του νησιού. Με πλούσια θρησκευτική παράδοση και αφιερώματα στη μητέρα Παναγία, αλλά και στο πρόσωπο άλλων σημαντικών Αγίων, το νησί της Εύβοιας προσφέρει καθ' όλη την επικράτειά του, μοναδικές ευκαιρίες να διαπιστωθούν τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των εκκλησιών και των μονών. Επιτρέπει στους ανθρώπους να αφουγκρασθούν τις λαϊκές παραδόσεις που εξυμνούν τις θαυματουργικές χάρες της Παναγίας και των Αγίων, συμμετέχοντας στις θρησκευτικές δοξασίες όπως αυτές αποτελούν μέρος της θρησκευτικής παράδοσης που χάνεται στο βάθος του χρόνου.

Από το ήρεμο και ξεκούραστο περιβάλον στο Poseidon hotel, ξεκινήστε τις διαδρομές σας στο θρησκευτικό ταξίδι, επισκεπτόμενοι στο Προκόπι τη μονή του Άγιου Ιωάννη του Ρώσσου, κοντά στην Ιστιαία το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στην Παναγία Ντινιούς, στους πρόποδες του βουνού Καβαλάρης τη μονή του Οσίου Δαυίδ του γέροντα, στη Χαλκίδα το ναό της Αγίας Παρασκευής, καθώς και άλλα πολύ σημαντικά σημεία, τόσο για την πορεία τους στην ιστορία του χρόνου, όσο και για τη δύναμη των θαυματουργών ιστοριών τους.

 
Θρησκευτικές εξορμήσεις

1) Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος στο Προκόπι
2) Το μοναστήρι του Οσίου Δαϋιδ
3) Μονή Γαλατάκη
4) Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά
5) Ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη
6) Ιερά μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθιας

Βρέιτε περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους

www.goevia.gr

Τελευταία άρθρα


Θεέ μου! Είναι ένας θησαυρός

Νωρίς το πρωί, όταν η θάλασσα είναι ακόμα μαγεμένη με το πέπλο που της χάρισε η νύχτα να φορά κάτω από τ’ αμέτρητα αστέρια της, το νερό λαμπυρίζει και στην …